Purchased

Sixhavenweg 24 1021 HG Amsterdam

Description

Op een waanzinnig mooie locatie, aan de Sixhavenweg 24 te Amsterdam, ligt thans deze in 2017 totaal gerenoveerde, royale waterwoning te koop!

Met een totaal netto woonoppervlak van meer dan 220 m2 biedt deze, in perfecte staat verkerende waterwoning, een ruime splitlevel living met zonovergoten terrassen, dubbelzijdige openhaard, een woonkeuken voorzien van modern keukenblok met ingebouwde apparatuur en Carrara marmeren aanrecht. Verder biedt de woning 5 slaapkamers, 2 badkamers, een grote inloopkast met opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger, ruime hal met garderobekast, grote berging, etc. Deze waterwoning kan zowel een flink gezin huisvesten als ruimte bieden aan een eigenaar die behoefte heeft aan meerdere werk- of logeerkamers. Deze werkelijk prachtige waterwoning heeft aan de voorzijde een waanzinnig uitzicht over het IJ en Centraal Station. Aan de achterzijde heeft de waterwoning uitzicht op de jachthaven Sixhaven. Er is geen doorgaand verkeer behalve fietsers en wandelaars die (in het seizoen) naar het dichtbijgelegen Mandelahuisje gaan. Er is een groot terras van 80 m2 op het zuiden tussen de wal en de woonark van waar je uitkijkt over het water en op o.a. de A’DAM Toren. Tevens zijn er twee zijterrassen op het oosten en het westen. Inpandig is er nog een droge berging onder de laagstgelegen vloer die uitstekend bereikbaar is en zeer veel bergruimte biedt!

De zijtuin wordt gehuurd van de gemeente Amsterdam. De houten garage heeft een oppervlak van ca. 28 m2 en kan gebruikt worden als motorstalling of garage voor een auto.

De huur voor de ligplaats bedraagt € 1.386,= en de tuinhuur is € 1.072,= per jaar.

Dit is zonder twijfel “buiten wonen in de binnenstad” op een van de meest unieke locaties in Amsterdam! En niet te vergeten: altijd parkeren voor de deur. De mogelijkheid om een groot plezierjacht en een grachtenbootje af te meren naast je woning! De rust van buiten wonen maar wel met uitzicht op de binnenstad.

De bewoners aan het woord:
Deze plek moet je ervaren. Je kunt het je eigenlijk niet voorstellen hoe het hier is om te wonen! We worden wakker van gespartel van eenden, zwanen, futen en hoentjes. Altijd die verpletterende luchten bij zonsopgang en ondergang. Varend even boodschappen doen of een rondje centrum. De A’DAM Toren kleurt oranje als het Nederlands Elftal heeft gewonnen. De avond valt, de stad komt tot rust achter het CS. We proosten op het goede leven hier in Noord. We nemen dan ook met weemoed afscheid van deze meest magische plek van Amsterdam. Het Friese land lonkt. Wij vertrekken.

Highlights:
– vloerverwarming
– zonnepanelen
– zonneterrassen
– ligplaats plezierjacht
– altijd parkeren voor de deur
– garage

Read the full description

Features

Listed since
6+ maanden
Status
Purchased
Type of house
Houseboat, detached house
Type of construction
Existing property
Construction year
1996

Surfaces and volume

Living
221 m²
Other indoor space
42 m²
Building-related outside
110 m²
External storage space
28 m²
Plot
150 m²
Capacity
757 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (5 bedrooms)
Number of floors
3

Energy

Energy label
B
Isolation
Roof isolation, double glass, wall isolation, floor isolation

Cadastral data

Plotname
Ams B 7673
Surface
150 m²

Outdoor space

Garden
Zijtuin, zonneterras

Garage

1 car
View all features