Reguliersgracht 33 O/H 1017 LK Amsterdam

€ 1.525.000 k.k.

Description

Geheel gerenoveerd monumentaal pand uit 1876 bestaande uit 3 appartementen aan één van de mooiste grachten van Amsterdam. Dit is een droom voor wie in het centrum van de stad wil wonen aan de gracht, nabij de gezellige Utrechtsestraat en het Amstelveld. En bovendien kun je je sloep voor de deur aanmeren.
Door combinatie van de beletage en het souterrain ontstaat een dubbel benedenhuis. Wij hebben bij de plattegronden gekozen voor de keuken in het souterrain, maar een andere indeling is natuurlijk ook mogelijk. Zo is het ook mogelijk om een derde slaapkamer of werkkamer te creëren.

Beletage; ca. 59m2
Middels een paar treden kom je bij de eigen voordeur waarmee je direct in de woonkamer staat van dit unieke appartement. De brede vensterbank aan de voorzijde geeft je een heerlijke zit met prachtig uitzicht over de Reguliersgracht. Naast het glas in lood zijn het de balken en het houtwerk welke het historisch karakter van het pand benadrukken. Echter de afwerking geeft het appartement een heel moderne sfeer. Het hoge balkenplafond en de ramen aan de voor- en achterzijde maken het heel ruimtelijk en licht.
Aan de achterzijde de slaapkamer, in het midden de badkamer met inloopdouche, handdoekradiator en wastafel, separaat toilet.

Souterrain; ca. 53m2 (volgens NEN2580 echter wanneer je van muur tot muur meet is het ca. 57m2)
Vanaf de bel etage zal er een interne trap gemaakt worden naar het souterrain. In de combinatie bevindt zich in het souterrain de keuken en gezellige eetkamer. En word je verrast door het hoge plafond van maar liefst 2.60 meter (tussen de balken), de prachtige robuuste balken en de leuke patio aan de achterzijde. Vanaf je slaapkamer loop je zo je tuintje in, hoe fijn is het om de drukte van de stad even te ontlopen en hier een drankje met vrienden te doen? Terwijl je ‘s morgens met de openslaande deuren aan de voorzijde op je stoepje je koffie drinkt.

Afhankelijk van het feit of je de keuken beneden of boven wilt kun je op de andere verdieping nog een extra slaap-/werkkamer creëren. De plattegrond geeft indicatie van indeling en verbinding met interne trap, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Maar zal in overleg met elkaar bepaald worden.

Alle leidingen voor de keuken zijn aanwezig en zullen n.a.v. het keukenontwerp van de koper op de juiste plaats aangebracht worden. Het appartement heeft twee badkamers voorzien van inloopdouche, wastafel, separaat toilet. Vloerverwarming in het souterrain aanwezig.
Bij de recente renovatie is er een nieuwe fundering aangebracht met uitgediept souterrain. Maar dat is niet het enige, werkelijk alles is vernieuwd bij de renovatie, zoals het dak, HR++ glas, nieuwe elektra, gasleidingen, cv ketels en overig leidingwerk.
De afwerking en gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit, wat het unieke van dit monumentale grachtenpand benadrukt en het alle comfort geeft van modern wonen. Door het gehele pand ligt een prachtige eiken lamel parketvloer en de badkamers zijn uitgevoerd met kranen in “gun metal”.

Kenmerken:
*113m2 woonoppervlak
*Souterrain 53m2, bel-etage 59m2
*Eigen grond
*Volledig gerenoveerd in 2023/’24 (incl. nieuwe fundering en nieuw dak)
*Rondom alles geschilderd
*Patio/tuin ca. 13m2
*Glas in lood ramen met vacuüm glas aan de binnenzijde
*Energielabel A
*Niet-zelfbewoning clausule wordt opgenomen in de koopovereenkomst
*Onder voorbehoud onherroepelijk worden splitsing, de vergunning is reeds afgegeven.
*Project notaris Buma Algera
*VVE moet opgestart worden

De Reguliersgracht is genoemd naar het Reguliersklooster, dat gestaan moet hebben op de plek waar nu de Utrechtsestraat de Keizersgracht kruist. Ten behoeve van de tram wilde het stadsbestuur in 1901 nog een deel van de gracht dempen. Het genootschap Amstelodamum én de schrijver Jan Ligthart kwamen in verweer en hebben dit gelukkig kunnen voorkomen. De Reguliersgracht vanaf de Herengracht is het meest gefotografeerde deel van de stad, vanwege de zeven boogbruggen over de Reguliersgracht. Het grachtenpand ligt tussen brug 31, Tante Saarbrug, en brug 39.

Het pand ligt op een van de mooiste plekjes binnen de Amsterdamse grachtengordel tussen de Herengracht en de Keizersgracht met de Utrechtsestraat, het Amstelveld, de Spiegelgracht op loopafstand. Je dagelijkse boodschappen doe je in de buurt, maar ook voor restaurants, cafés, musea en galerieën hoef je niet ver te lopen. Het is een levendige buurt met veel jonge gezinnen, een soort dorp binnen de stad. Ook scholen en kinderopvang vind je in de buurt te kust en te keur.

Read the full description

Features

Price
€ 1.525.000 buyer's costs
Listed since
5 April 2024
Status
Available
Acceptance
In consultation
Type of house
Apartment, apartment on two lower floors
Type of construction
Existing property
Construction year
1876

Surfaces and volume

Living
113 m²
Building-related outside
13 m²
Capacity
382 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (2 bedrooms)
Number of bathrooms
2 bathrooms
Bathroom amenities
Walk-in shower, toilet, underfloor heating, washbasin
Number of floors
2
Services
Mechanical ventilation

Energy

Energy label
A
Isolation
Roof isolation, double glass, hr glas, wall isolation, floor isolation, completely isolated
Heating
Boiler, underfloor heating partially
Hot water
Boiler
Boiler
Intergas Kompakt HRE (gas gestookt uit 2024, eigendom)

Cadastral data

Plotname
Amsterdam I 1232
Ownership situation
Full ownership
Plot
Amste-I-1232

Outdoor space

Garden
Patio atrium
13 m²
Location garden
Located on the southeast

Parking

Type of parking
Paid parking, parking permits
View all features

Other media